top of page
  • pcallewaert

Helpen en creëren is onderdeel van Leadership.

Je medewerkers helpen om hun “full potential” te bereiken. Dat is één van de essenties van “leadership”. Je teams helpen om hun gaven te maximaliseren. Mensen helpen om de beste versie van zichzelf te worden. Helpen is daarbij een belangrijk woord.


Wat je een efficiënte leider maakt is niet je titel, maar je constante focus om je medewerkers te helpen in het behalen van het gemeenschappelijke doel. “Leadership”, leiding geven brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee en het is een privilege. Als leidinggevende kan je de levensloop van iemands persoonlijk en professioneel leven op een positieve of negatieve manier beïnvloeden. Je creëert een kader waarbinnen er gewerkt wordt. Dat kader dient om je medewerkers succesvol te maken. Om voldoening en respect te realiseren. Niet enkel helpen dus, maar ook creëren. Coachen ipv. controleren.


Zoals Jesse Jackson het zegt: “Never look down on your team unless you are helping them develop into great leaders.”


Concepten van zelforganiserende teams en coaching kunnen hierbij heel wat handvaten aanreiken. Je geeft je medewerkers de kans om zich te ontplooien en hun talenten te tonen. Medewerkers zullen ook hun limieten leren kennen en in teamverband kunnen terugvallen op collega's "die op bepaalde vlakken beter zijn dan zijzelf". Veel zal afhangen van het kader dat je opstelt als leidinggevende. Dat kan best duidelijk en realistisch zijn.

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page