top of page
  • Foto van schrijverpatrick callewaert

Missie - visie en interne structuren op elkaar afstemmen.

De missie "mission statement" van je bedrijf werd in vele gevallen (zo niet alle) bepaald door de oprichter of eigenaar van de activiteiten. Vraag is, of deze missie nog steeds accuraat is, of best een keer kan herbekeken worden.


Waarom doen we dingen?

Wil een bedrijf goed functioneren is het aangewezen dat de medewerkers de missie kennen, begrijpen en delen. Immers, dan kan je de visie en de interne structuren afstemmen op de missie en staan alle neuzen in dezelfde richting.

De missie beschrijft waarom het bedrijf iets doet. Het is de ultieme droom en de perfecte situatie waar een bedrijf naar streeft. Ik ken bijvoorbeeld een bedrijfseigenaar en oprichter die zegt "mijn missie is de mentaliteit in mijn bedrijfssector te veranderen en nieuwe business ethiek in te voeren".


Hoe doen we dingen?

De visie van een bedrijf bepaalt de manier waarop de missie wordt uitgebouwd en ondersteund. Je interne processen en strategie stem je af op je missie en visie van het bedrijf. Als je bijvoorbeeld in jouw domein de beste expertise wil aanbieden, kan je best goede interne processen uitbouwen en implementeren rond opleiding.


Wil je meer weten hoe je visie, missie en interne processen op elkaar kan afstemmen en hoe je zo iets aanpakt, bel ons dan op 0495/542906 of contacteer ons.

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page