top of page
  • pcallewaert

Ongeveer 70% van de veranderingsprojecten binnen bedrijven lukken niet?

Ongeveer 70% van de veranderingsprojecten binnen bedrijven zouden niet lukken?

Dit werd toegelicht in een artikel van Harvard Business Review, geschreven door Andreea Gorbatai, Smaranda Boros en Katherine Ullman. Het goede nieuws is dan wel dat ongeveer 30% van de veranderingstrajecten wel succesvol zouden zijn.

In het artikel werd vermeld dat de één van de hoofredenen van het falen, de vaststelling is dat er geen vrijheid wordt gegeven aan het middel management en zijn medewerkers om de veranderingen op hun manier door te voeren.


Ik heb reeds in andere blogartikelen besproken dat het loslaten van controle binnen een duidelijk operationeel kader essentiële elementen zijn om wendbaar te blijven als organisatie. Als je als bedrijfsleider veranderingen wil doorvoeren is het aangewezen om van controle over te schakelen naar coaching.


Maak een duidelijk kader van wat je wil veranderen, waarom en hoe. Geef verantwoordelijkheid aan je management of medewerkers en coach hen om de doelstellingen te halen. De manier waarop, laat je aan je team of je medewerkers.

Een veranderingstraject is een raderwerk. Je begint bij je missie en je visie. Je bouwt aan een organisatiestructuur die dit ondersteund. Je werkt met je teams of medewerkers aan duidelijke afspraken, kaders en verantwoordelijkheden en je geeft hen de vrijheid om de gevraagde resultaten op hun manier te behalen. Als je deze strategie toepast zal je bij de 30% behoren.

Wil je hierover van gedachten wisselen, neem dan contact op, of via pcallewaert@aetas.be of 0495/542906.

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page