top of page
  • Foto van schrijverpatrick callewaert

Van controle naar coaching.

Bijgewerkt op: 24 okt. 2022

Het heeft weinig zin om goede en talentvolle medewerkers aan te werven en ze daarna geen ruimte te geven om hun werk zelf te organiseren en te sturen.Je moet leren loslaten.

Het is een zin die je in vele contexten leest. Zowel in de privésfeer als in de werkomgeving. "Niet makkelijk", hoor je dan vaak. Hoe kan het management ervan uitgaan dat het werk/de opdracht/de taak/het resultaat ... naar behoren is uitgevoerd?


Vertrouwen geven.

Niemand, hoe sterk of slim, kan een organisatie leiden en doen groeien door alles te "controleren"! Wanneer er geen vertrouwen is, kan je niet verder bouwen!

Geef je medewerkers en teams een duidelijk kader waarbinnen ze kunnen functioneren en ga over op coaching. Vertrouw erop dat je medewerkers en je teams het goed gaan doen. Geef adviezen, inzichten, ervaringen, herhaal de doelstellingen en laat de teams hun werk doen. Het team zal dan ook zijn verantwoordelijkheid moeten nemen en het vertrouwen niet beschamen.


Concepten van Zelfsturende teams.

Principes en concepten van zelfsturende teams kunnen ervoor zorgen dat het vertrouwen tussen het management, de operationele teams en zijn medewerkers verhoogt. Ik ben van mening dat het toepassen van een beperkt aantal principes voor een snelle verbetering kan zorgen. Coachen in plaats van controleren is daar zeker één van. Oplossingsgerichte communicatie geeft energie en een positieve beleving tussen de medewerkers.


Zoals Steve Jobs zei: " Hire smart people and let them tell you what to do".


Wil je meer weten of van gedachten wisselen? Bel ons direct 0495/542906 of neem contact op.


33 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page